Nu dat we weten dat de bijtelling van elektrische auto’s gaat veranderen in 2019 is het wel de moeite om nog even te kijken naar een van de interessantste elektrische auto’s onder de 50.000 euro: de Nissan Leaf. De Nissan Leaf 2.0 Zero Edition 40kWh heeft dankzij de batterij van (je raadt het nooit) 40kWh een bereik van 378 kilometer, dus effectief altijd 250 kilometer. Dat is meer dan genoeg voor de meeste autorijders, zeker nu dat er steeds meer laadpalen komen voor elektrische auto’s.

De Leaf heeft niet alleen bereik, hij rijdt ook nog eens lekker. Sowieso weet je niet wat je overkomt als je in een elektrische auto optrekt, maar met 110 kW (zeg maar 150 pk) is Nissan’s elektrische paradepaardje meer dan voorzien. Wel even wennen: de e-pedal. Die innovatie zorgt er voor dat je met één pedaal zowel gas kunt geven als remmen. Dat werkt zo: als je gas geeft, begint de Leaf te rijden, en als je minder druk met je voet zet begint ‘ie te remmen. Dat lijkt vreemd, maar als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet anders meer.

Powered by WPeMatico