Aankomend weekend gaat het kwik richting de 30 graden celsius. Tijd om lekker buiten te gaan leven dus! Een klein zwembad voor verkoeling, een drankje erbij en genieten maar. En het is natuurlijk ook perfect temperatuurtje om een lekkere BBQ te organiseren. Nodig wat vrienden of familie uit, je haalt een lekkere BBQ-schotel bij de slager, en klaar ben je!

Vakantiegeld

Bijkomend voordeel is ook nog eens dat je in mei (een dezer dagen) je vakantiegeld ontvangt. Een mooie bonus na weer een jaar hard werken. Dus als die oude BBQ aan vervanging toe is, heb je nu een mooi moment om een nieuwe aan te schaffen. En misschien maar gelijk eens een goede, eentje waar je wat langer dan een paar jaar mee doet. Het blijkt dat het kopen van een BBQ bijna net zolang overwogen wordt als het kopen van een auto. Wat wil je er aan uitgeven? Wat moet dat ding allemaal kunnen? Hoe vaak kun je ‘m gebruiken? Allemaal vragen die mede bepalen waar je voor kiest.

Veel verschillende BBQ’s

Je kunt natuurlijk wel kiezen voor een goedkope BBQ die het ‘gewoon’ doet, daar zijn er tientallen van, maar als je voor de lange termijn wilt investeren in je BBQ-plezier dan slinkt de keuze ineens flink. Als rechtgeaarde BBQ-fan ben je natuurlijk ook na aan het denken over een kamado BBQ. Geef het maar toe. De BBQ-eieren worden steeds populairder, omdat ze een stuk veelzijdiger zijn dan reguliere BBQ’s. Het zijn in feite complete buitenkeukens!

Je kunt ermee grillen, searen, warm & koud roken, mooie low & slow sessies doen, pizza’s bakken, braden (rotisserie) en zelfs teppanyaki en wokken. Doordat de keramische buitenkant helemaal afgesloten kan worden kun je de houtskool (en dus de temperatuur) die er in zit op veel meer manieren beïnvloeden en zo worden al die bereidingsmethodes mogelijk gemaakt.

Erg veelzijdig

En dan hebben we de mooiste feature nog niet eens benoemd. Wat de kamado van alle andere BBQ’s onderscheidt is het indirect bbq-en door middel van een keramische schijf (ook plate setter of heat reflector genaamd) tussen de houtskool en je bereidingen. Door deze te plaatsen creëer je convectie, dus circulerende hete lucht. Dat maakt het apparaat erg veelzijdig waardoor er ook low ’n slow sessies van wel 8 uur of meer mogelijk zijn.

bbq-grill

Powered by WPeMatico