Een vrouw uit Portland in de VS kwam er via een bekende achter dat haar Amazon Echo een heel gesprek had opgenomen dat ze met haar man thuis had gehad over hardhouten vloeren. Erger nog: dat gesprek was doorgestuurd naar één van haar contacten, een medewerker van haar man. Het is het nachtmerrie-scenario voor mensen die het nu al niet hebben op altijd luisterende digitale assistenten, maar in eerste instantie geloofde de vrouw het verhaal niet.

Toen echter bleek dat de bekende het verhaal niet verzon heeft de vrouw direct alle Echo’s uitgetrokken zodat Alexa niks meer kon horen en contact opgenomen met Amazon. Dan zou je als buitenstaander nog steeds kunnen denken dat het een hoax is die bedoeld was om in Portland het lokale nieuws te halen, maar tot ieders grote schrik kwam Amazon al snel met de melding dat het verhaal zich inderdaad zo voltrokken heeft als de vrouw zei.

Powered by WPeMatico