Nadat er eerder deze week door Sony Interactive Entertainment-hoofd John Kodera werd gezegd dat de Playstation 4 in de ‘laatste fase’ is aangekomen begon iedereen al wild te speculeren dat we de PS5 al volgend jaar konden verwachten en dat de nieuwe console misschien al op de aanstaande E3 aangekondigd zou gaan worden. Dat gaat allemaal wat te snel, zo heeft Kodera tegen de WSJ uitgelegd.

Sony is natuurlijk bezig met de opvolger van de huidige Playstation, maar realistisch moeten we de console niet voor 2021 verwachten. Volgens Kodera is Sony “nu bezig met door de knieën te gaan, zodat we in de toekomst hoger kunnen springen”. De traditionele cyclus van elke paar jaar een nieuwe console is verouderd en de focus ligt nu veel meer op het interessant maken van services als Playstation Plus die een stabielere bron van inkomsten zijn dan de onbetrouwbare verkopen van consoles en games. Sony is al afgeweken van de traditionele cyclus door de introductie van de PS4 Pro, een kleine update van de bestaande console die geschikt(ish) is voor 4K tv’s. Microsoft heeft eenzelfde upgrade voor haar Xbox One gedaan met de Xbox One X en zoals altijd is Nintendo op een heel ander pad met de minder krachtige maar wel draagbare Switch.

Powered by WPeMatico