ABN Amro realiseert zich als geen ander dat het werven van talent vraagt om een meer onderscheidende aanpak. Daarom lanceert de bank vandaag The Lockdown: ’s werelds eerste mobile Augmented Reality (AR) escape room. Door de Augmented Reality technologie maak je van iedere kamer nu een escape room. In de game krijg je als speler de uitdaging om te helpen bij het voorkomen van een wereldwijde financiële catastrofe.

Cryptocurrency de enige geldige valuta

In deze mobiele escape room, die je gewoon lekker thuis in de bank kan spelen, bevinden we ons in het jaar 2028. Cryptocurrency is de enige nog geldige valuta. Maar plotseling kunnen miljoenen mensen vanwege een ‘hack’ niet meer bij hun geld. Dit blijkt het werk van een cybercrimineel. De speler wordt uitgedaagd challenges op te lossen met thema’s als information security en blockchain om zo de wereld voor een financiële catastrofe te behoeden. Verschillende paden leiden je naar de finish van het spel. De moeilijkheidsgraad van de opdracht wordt bepaald door het pad dat je kiest.

Powered by WPeMatico