Generaliseren is niet handig, want je kwetst er altijd mensen mee die niet onder je definitie vallen. Met dat in het achterhoofd moeten we het toch even kwijt: die Millennials? Daar heb je toch he-le-maal niks aan! Toch? Denken dat ze alles al weten en overal talent voor hebben, allemaal de cursus omgaan met teleurstellingen gemist en oh wee als ze iets moeten doen op het werk dat ze niet leuk vinden. Hoe durf je ze dat aan te doen! Luiwammesen zijn het, allemaal!

Niks van waar natuurlijk. Kan ook niet, want inmiddels bestaat bijna de helft van de werkende populatie al uit die generatie en toch is nog niet alles ingestort. Of ja, eh, dat zijn ze niet schuld. Sterker nog, ze hebben het best zwaar. Krijgen overal de schuld van, maar krijgen nooit een vast contract. Vette studieschuld en onbetaalbare woningen. En op het werk? Daar moeten ze zich dubbel bewijzen. Het is niet anders, maar dat wil niet zeggen dat je er niet slim mee om kunt gaan als Millennial. Hier wat tips om op het werk niet als voorbeeld te eindigen waarom je hele generatie niet deugt.

Powered by WPeMatico