Het Star Wars-universum blijft maar uitgebreid worden en na het vooralsnog succesvolle (en leuke!) Solo kunnen we volgend jaar genieten van episode IX van de nieuwe saga. Het jaar daarna moet echter ook gevuld worden en het zou zomaar kunnen dat we dan kunnen gaan kijken naar de escapades van de populairste premiejager uit Star Wars: Boba Fett.

The Hollywood Reporter heeft gehoord dat de film (ooit gepland voor 2018 maar tijdens de ontwikkeling gecanceld) weer terug op het programma staat en dat regisseur en schrijver James Mangold bezig is met een script voor de Fett-film. Mangold heeft recent ook het goed ontvangen Logan gedaan met zijn schrijfpartner Simon Kinberg en die lijkt ook betrokken bij deze nieuwe film.

Wat er precies gaat gebeuren met Boba Fett of welk gedeelte van zijn leven we te zien gaan krijgen weet niemand op dit moment, alleen dat de film er komt. De charismatische premiejager kwam tijdens het gevecht met Jabba The Hut in The Empire Strikes Back aan zijn einde, maar alles daarvoor is voor velen een raadsel, aangezien het karakter alleen maar is uitgewerkt in zijdelingse boeken, games en animatieseries. Aangezien het meeste daarvan ‘niet meer telt’ kan de film alle kanten uit gaan.

Er bestaat trouwens ook een kans dat deze film nog verder achteruit geschoven gaat worden en dat er een Obi-Wan Kenobi film gaat komen in 2020. Die is ook (langzaam) in ontwikkeling, maar bij Disney weet je het maar nooit en dus weten we op dit moment eigenlijk alleen maar zeker dát de film er komt. Het is genoeg: Boba Fett is vet.

[Afbeeldingen © Star Wars.com/Disney]

Powered by WPeMatico