Het is niet alleen opmerkelijk dat een zo goed als nieuwe 2017 Ford GT (prijs: 450.000 dollar) al een jaar na levering 1,8 miljoen oplevert, het is vooral opmerkelijk waarom dat zo is: omdat ‘ie eigenlijk niet verkocht had mogen worden. Supercars worden door de rijken zo’n beetje gekocht alsof het limited edition sneakers zijn en de superdeluxe auto’s worden ook maar in dat soort aantallen verkocht, met wachtlijsten en alles. Dan kan je dus prima naast de pot pissen, en als rijke mensen érgens een hekel aan hebben, dan is het niet krijgen wat ze willen.

Dat zorgt er voor dat heel veel supercars ‘geflipt’ worden, net zoals sneakers of concertkaartjes. Het is niet ongewoon voor super- en hypercars om geleverd te worden en dan binnen een paar maanden op de veiling te staan. Ford dacht slim te zijn en heeft met alle eigenaren van de Ford GT een overeenkomst gesloten waarin ze beloven de auto niet door te verkopen in de eerste twee jaar nadat ‘ie gekocht is.

ford-gt-4

Powered by WPeMatico