De ruimte is weer helemaal hip. Sinds een aantal extreem rijke miljardairs zich allemaal hebben bedacht dat ze mensen de ruimte in willen sturen leeft het fenomeen ruimtereizen weer meer dan ooit tevoren, maar het zitten wel duidelijke verschillen in de aanpak. Waar Elon Musk met SpaceX vooral grote raketten wil laten opstijgen én landen is Virgin Galactic’s Richard Branson vooral bezig met ruimtetoerisme. Amazon’s Jeff Bezos zit daar met Blue Origin een beetje tussenin.

Branson geeft altijd de indruk dat hij het ruimtetoerisme maar zelf gefinancierd heeft omdat het hem anders te lang duurt voordat hij zélf in de ruimte is. Hij is daarom ook al aan het trainen voor de debuutvlucht van zijn VSS Unity ruimteschip, dat recent de eerste testvlucht heeft voltooid. Branson zegt dat de eerste échte vlucht van de Unity binnen enkele maanden zal plaatsvinden, niet binnen enkele jaren. De Unity zal straks als alles goed gaat een klein aantal enorm rijke mensen meenemen de ruimte in en Branson doet er alles aan om ook bij die eerste lichting te kunnen zitten.

Niet dat iemand zou durven hem de toegang te ontzeggen, maar als je de ruimte in wilt moet er wel eerst fors getraind worden. Daarom is Branson bezig met fitness-, centrifuge- en algemene astronautentraining, zodat hij er over een paar maanden klaar voor is.

Powered by WPeMatico