Apple’s Airpods worden door veel mensen belachelijk gemaakt (“halve tandenborstel in je oor” en dat soort uitspraken) maar iedereen die ze gebruikt blijkt wild enthousiast, want Apple kan de vraag voor de draadloze oordopjes maar nauwelijks bijbenen. Dat is bij techbedrijf Mobvoi niet onopgemerkt gebleven en die hebben nu in navolging van hun smartwatches ook een kopie bedacht van de AirPods, maar dan voor Android-telefoons. Niet alleen voor Android-telefoons trouwens: de Bluetooth-dopjes werken ook gewoon met iOS-apparaten.

De dopjes heten TicPods Free en op Indiegogo heeft de campagne om de dingen te laten maken (geschatte levertijd: juli 2018) inmiddels al meer dan twee miljoen dollar opgehaald. De TicPods zijn ook draadloos, zien er bijna hetzelfde uit als AirPods, je krijgt er een doosje bij om ze op te laden voor 18 uur aan luisterplezie, ze zijn IPX5 waterproof en noise-cancelling. Je kunt ze gebruiken om muziek te luisteren, je digitale assistent te activeren en natuurlijk om te bellen. Een van de dingen die TicPods anders doen is dat ze een platte zijkant hebben, waardoor je met je vinger op en neer kunt gaan over de lengte om zo het volume aan te passen. Clever.

Powered by WPeMatico