Het is een ode aan de Nederlandse grootmeesters Johannes Vermeer en Rembrandt: Gazelle komt met twee unieke fietsen die delen van meesterwerken van deze schilders naar de fietspaden brengen. Geïnspireerd op hun werken zijn namelijk in gelimiteerde oplage nieuwe fietsen op de markt gebracht met details uit kunstwerken die nu in het Rijksmuseum te bewonderen zijn. En zo komen twee oerhollandse dingen samen: fietsen en beroemde schilderijen.

Twee grootmeesterfietsen

Als je aan buitenlanders vraagt om typisch Nederlandse dingen, dan zullen ze zeker kaas en tulpen zeggen. En fietsen. Wij Hollanders fietsen nu eenmaal heel erg graag en veel. Maar er is nog iets waar we wereldwijd om geroemd worden, en dat zijn schilders: onze grootmeesters. Werken van Van Gogh, Rembrandt en Vermeer zijn over de hele wereld te bewonderen. Dus hoe leuk is het dan, als die twee dingen samenkomen?

De grootmeesterfietsen zijn een samenwerking tussen Gazelle en het Rijksmuseum. De zogenoemde ‘Miss Grace Art Edition’ is er in twee varianten: geïnspireerd op Het Melkmeisje van Johannes Vermeer en Marten & Oopjen van Rembrandt van Rijn. Details van deze schilderijen zie je op de fietsen terug op het frame en op de spatborden.

Het Melkmeisje is al jaren een van de topstukken uit de collectie van het Rijksmuseum, een schilderij dat iedereen wel een keer wil zien. Dus hoe tof is het dan dat je met een deel uit dit wereldberoemde schilderij kunt rondfietsen?

Het schilderij van Marten Soolmans en Oopjen Coppit dat door Rembrandt van Rijn is gemaakt is nog niet zo heel lang te zien in het Rijksmuseum. Dit schilderij was eeuwen lang een privébezit maar na een uitvoerige restauratie is het nu te zien in het museum.

gazelle-fiets-melkmeisje
De Miss Grace Art met het Melkmeisje

Powered by WPeMatico