We kennen het allemaal wel. Je loopt door de IKEA, Tuinland of een andere grote woon- en tuinwinkel. Oorspronkelijk kwam je voor een afwasborstel of een heggenschaar, om vervolgens met een tas vol spullen weer thuis te komen. Dat komt omdat veel winkels zoveel leuke gadgets voor in huis, tuin en keuken hebben.

Deze hebbedingetjes zijn echter niet altijd prullaria. Sterker nog, een aantal gadgets komt goed van pas in en om het huis! Dit artikel helpt jou om de volgende keer gadgets te kopen waar je echt wat aan hebt. Want een slimmer huis hoeft niet altijd te draaien om technologische hoogstandjes. Soms kan het zo simpel zijn…

Gadgets voor in huis

De juiste gadgets kunnen jouw leven in huis een stuk leuker en soms ook eenvoudiger maken. Onderstaande gadgets brengen jou weer een stapje dichterbij jouw ideale huis!

Google Home mini
Google is al jarenlang prominent aanwezig in de technologische sector. Ieder jaar verschijnen er wel wat gadgets van Google’s hand. Zet je alvast schrap voor de Google Home Mini, een product dat naar verwachting anno 2018 in de schappen komt (buiten Europa zijn ze al wel verkrijgbaar) Vertel dit apparaatje wat je wil (muziek opzetten, Netflix aanzetten, het licht aan en uitdoen) en blijf zelf lekker op de bank zitten terwijl het apparaat de rest doet..

Mini stofzuiger Henry
Niets zo frustrerend als een schepje suiker dat net naast de mok terecht komt. Of een kruimelend koekje die jouw smetteloze tafel weer vies maakt. Het is veel gedoe om direct de stofzuiger erbij te pakken, behalve dan als je een kleine versie aanschaft! Deze schattige handstofzuiger van het merk Henry is een super handzaam apparaatje waarmee je jouw kruimels in een handomdraai verwijdert.

Dweilpantoffels
Ook zo’n hekel aan dweilen? Met deze dweilpantoffels wordt alles waar je loopt spontaan schoon. Vanbinnen blijven je voeten lekker warm en droog, vanbuiten zit een textuur die hetzelfde is als een dweil. Dus in plaats van uitgebreid schrobben, hoef je slechts een aantal keer op en neer te lopen. Ideaal voor als je stiekem een beetje lui bent aangelegd…

Gadgets voor in de tuin

Dit artikel gaat over gadgets huis, tuin en keuken. Dus hoog tijd om met jullie te delen wat er allemaal voor leuke tuingadgets te koop zijn.

Flower power
Ben jij niet zo’n ster in het verzorgen van je planten? Vergeet je altijd hoeveel water je moet geven, en of het nou een of twee keer per week moest? Met de nieuwe gadget ‘Flower Power’ haal je een extra steuntje in de rug in huis. Dit slimme, technologische apparatuur steek je in de aarde. Vervolgens meet het hoe het met de voeding van jouw plant of bloem gesteld is. Zo weet je zeker dat je planten langer blijven leven! Kun je mooi je eigen ingrediënten kweken (sommige daarvan kunnen best tegen een stootje, als het zelfs met Flower Power nog niet direct lukt). Hoe je die handig verwerkt, daar komen we zo op!

Inklapbare tuinmeubels
Tuinmeubels zijn heel leuk en handig, maar het is een crime om ze in de winter te stallen. Ook staan ze altijd ‘in het zicht’, waardoor je minder van de planten en de bloemen in je tuin kunt genieten. Daarom is een inklapbare tuinset ideaal. Zodra het zonnetje begint te schijnen klap je alles uit en zet je het neer. Om het vervolgens met hetzelfde gemak weer op te bergen. ER zijn meerdere modelletjes verkrijgbaar, waaronder deze bij Wehkamp.

Een andere optie is om je tuinmeubels in de app te bewaren: een soort Dropbox oplossing voor de spullen die je langere tijd niet nodig hebt.

Vleesthermometer
Het is de nachtmerrie van elke barbecue: een paar dagen op bed belanden met een voedselvergiftiging. Hoe kan dat nou, het vlees lag er toch lang genoeg op? De kip was toch niet roze vanbinnen? Met een barbecuethermometer maak je een einde aan deze onzekerheid. Het apparaat meet de temperatuur in je vlees. Want ook al ziet het vlees er aan de buitenkant nog zo gaar (soms zelfs verbrand!) uit, het betekent niet dat de warmte gelijkmatig verdeeld is.

Gadgets voor in de keuken

Je moet drie keer per dag eten en drinken en met een beetje pech (of geluk!) ook nog koken voor het hele gezin. Daarom is een leuke gadget voor in de keuken geen overbodige luxe!

Handige knoflookroller
Verse knoflook geeft veel smaak aan gerechten en is ook nog eens gezond. Het is echter iedere keer weer een gepruts om de knoflook op zo’n manier te persen dat niet de helft achterblijft in de gaatjes van de knoflookpers. Om vervolgens eindeloos te pielen om de pers weer schoon te maken. Dat is verleden tijd met de knoflooksnijder: de roestvrijstalen mesjes snijden de knoflook in kleine stukjes, waardoor er geen sappen en stukken achterblijven.

Intelligente beker
In Nederland zien we altijd wel weer een goede reden om op dieet te gaan. De feestdagen, te veel verjaardagen achter elkaar, of gewoon chronisch: we willen graag afvallen. Hiervoor moet je de juiste hoeveelheid eten. Vaak eten we te snel, waardoor we soms wel twee keer zoveel eten als dat goed voor ons is. De slimme vork van Hapihelpt ons om dat te voorkomen. Door de slimme technologie leer je langzamer te eten en te genieten van je eten. Met als resultaat dat je waarschijnlijk minder eet en er meer van geniet!

Mini pizza’s bakken
Deze gadget voor in de keuken is ideaal voor iedereen die van gourmetten of grillen houdt. In plaats van aardappeltjes en vlees te bakken, draait deze kookbeleving om pizza! In een schattige bolle oven zijn maar liefst vier laatjes gereserveerd voor jouw lievelingspizza. Alleen dan een minivariant. Dat is helemaal niet erg, want zo kun je extra lang tafelen en heel veel verschillende smaken pizza serveren.

[Afbeelding ©
Stockwerk-Fotodesign
– Adobe Stock]

Powered by WPeMatico