De blockchain-gekte neemt steeds grotere vormen aan. Sinds Bitcoin een hoop mensen een hoop geld heeft opgeleverd is het blockchain voor en na en dat leidt natuurlijk tot allerlei initiatieven. Volgende week is de Fintech beurs Money 20/20 en daar staat het er vol mee. Ook GCOX heeft een idee: Celebrity Tokens.

Sterren kunnen een eigen token uitbrengen, waarmee fans bijvoorbeeld tickets voor events, meet & greets en merchandise kunnen kopen en zo exclusieve toegang tot hun idool kunnen verkrijgen. De exchange zou door zijn marktwerking tegelijkertijd een populariteits-index moeten worden van de celebrities die meedoen.

Het bedrijf heeft tot nu toe sterren als oud voetbal international Michael Owen en boks-kampioen Manny Pacquiao aan zich weten te binden, maar aangezien die de enige twee die genoemd worden en op de site te zien zijn zal het verder nog geen vaart lopen met celebrities die echt aanspreken. Maar goed, wat niet is kan nog komen, want wellicht zitten er best een aantal mensen te wachten op zo’n virtuele competitie. Sporters zijn dan de logische doelgroep, maar wat hebben die er precies aan?

Powered by WPeMatico