ASUS heeft bekendgemaakt dat de ZenFone 5 nu beschikbaar is in de Benelux. Het nieuwste model in de ZenFone-serie is gemaakt met premium materialen en heeft naast een mooie, ultradunne behuizing, ook een all-screen design met een 6,2” display met een 90% screen-to-body ratio. De smartphone beschikt verder over een slim dubbel-camera-systeem dat door AI-technologie van de gebruiker leert om prestaties te optimaliseren.

All-screen display

Door de dunne behuizing met all-screen display, is de 6,2” ZenFone 5 net zo klein als de meeste 5,5” telefoons. Het display heeft een 90% screen-to-body ratio en is gemaakt van 2,5D gebogen glas. Bovendien is het display uitgerust met allerlei slimmigheden voor een nog betere gebruikservaring. Zo passen slimme sensoren automatisch de kleurtemperatuur aan bij het omgevingslicht. En is er de ‘Smart Screen On’-optie, die ervoor zorgt dat het scherm niet uitgaat wanneer het gezicht van de gebruiker is gedetecteerd.

Slim dubbel-camera systeem

Het intelligente dubbel-camera systeem van de ZenFone 5 gebruikt de Sony IMX363 beeldsensor met grote 1,4µm pixels en een heldere f/1,8 aperture lens (bestaande uit zes elementen) dat tot wel vijf keer duidelijkere foto’s maakt bij weinig licht. Ook is het mogelijk om opnames te maken met Night HDR.

De 120° groothoek secundaire camera heeft een field-of-view dat twee keer zo wijd is als de meeste standaard smartphonecamera’s. Hierdoor kun je uitgestrekte landschappen fotograferen, of meer mensen opnemen in je groepsfoto’s. Het camerasysteem maakt gebruik van geavanceerde AI-algoritmes en big-data-analyses voor intelligente fotografie. Hierdoor evolueert het continu en vormt het zich beter naar de gebruiker.

Prestaties

De ZenFone 5 is uitgerust met een krachtige Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform. Een geavanceerde 14µm 64-bit octa-core system-on-a-chip (SoC) met 6GB RAM-data. Hierdoor levert het 40% hogere CPU-prestaties en 10% hogere grafische prestaties dan de Snapdragon 630 Mobile Platform.

De ZenFone 5 heeft een volledige set aan AI-versterkte opties. Voor extra kracht heeft de ZenFone 5 een ASUS AI Boost om prestaties onmiddellijk te optimaliseren voor gaming en andere veeleisende taken. Ook is de ZenFone 5 zeer betrouwbaar, vanwege vier 0,06mm dunne carbon cooling pads die op efficiënte wijze de hitte verdrijven, waardoor de smartphone altijd aan op de top van zijn kunnen presteert. Om zonder zorgen de deur uit te kunnen, beschikt het toestel over een hoge capaciteit 3300mAh batterij met ASUSBoostMaster snellaadtechnologie.

En er is ook AI Charging. Software die de oplaadsnelheid dynamisch aanpast op basis van de gewoontes van de gebruiker. Hierdoor veroudert de batterij minder snel en maximaliseer je de prestaties en levensduur van de batterij.

Beschikbaarheid

De ZenFone 5 heeft een adviesprijs van slechts €399,-. Hierdoor krijg je voor weinig geld veel smartphone. Hij is vanaf nu in de Benelux verkrijgbaar bij ondermeer Coolblue, Belsimpel en Bol.com.

asus

Powered by WPeMatico