Google is zoals verwacht bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe Pixel smartphones. Opvallend nieuws daarover komt vanuit Bloomberg, die melden dat Google nu gekozen heeft voor Foxconn als maker van de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Foxconn kennen we wel als maker van de meeste iPhones natuurlijk, dus die verstaan hun vak wel.

De switch naar die partij betekent echter meer dan alleen een nieuwe productiefaciliteit. Het laat ook zien dat Google de smartphones nu ook voor het eerst helemaal zelf ontwikkeld heeft. Dat zat er natuurlijk wel in na de overname van HTC’s smartphone-team vorig jaar, maar Google zal blij zijn dat het team al binnen het jaar helemaal klaar is om de eigen productie op te starten. Goed nieuws dus ook voor Foxconn, die het er maar druk mee hebben. Met het fabriceren van de smartphones voor Apple en Google, de meeste gameconsoles en natuurlijk nu ook de verkoop van de producten van de merken die ze onlangs hebben overgenomen.

google-pixel-3-xl-tempered-glass
De gelekte schermen van de Pixel 3 en XL. Beeld: Dirtydiana – /Leaks

Powered by WPeMatico