Apple meldde vandaag heel blij dat iOS 11.4 nieuwe updates met zich meebrengt voor de HomePod. Met AirPlay 2 kun je nu ook twee van de prijzige speakers als stereopaar instellen, waardoor je logischerwijs een kamerbreed geluid krijgt dat volgens Apple nog ruimtelijker is dan een traditionele speakerset. Aangezien de HomePod nog steeds niet in Nederland te krijgen is zullen we ze op hun woord moeten geloven.

Het lijkt wel logisch: doordat de HomePods de ruimte kunnen ‘meten’ kunnen ze het geluid aanpassen en als ze dat samen doen kan er dus een optimale sound gerealiseerd worden waarbij omgevingsgeluid en direct geluid worden gescheiden. De speakers maken gebruik van Apple’s eigen peer-to-peer koppeling (met dank aan de A8 chip die elke HomePod heeft) waardoor Homepods precies synchroon met elkaar audio kunnen afspelen.

Apple_iOS_11.4_supports_new_HomePod_music_control_05292018

Powered by WPeMatico