Onlangs kwam Hyrule Warriors: Definitive Edition uit voor de Nintendo Switch. Dit is wederom een remake van een game die in 2014 ook al voor de Wii U uit kwam, net zoals titels als Mario Kart 8 Deluxe en Donkey Kong: Tropical Freeze. Zoals de titel al suggereert zit in deze editie wel alle DLC, extra kostuums en zelfs content uit de 3DS versie. Tijd om nog eens terug het strijdveld te betreden dus.

De meeste gamers zullen het spel wel kennen of op zijn minst weten waar het in basis om draait. Het is een variant van Dynasty Warriors, maar dan volledig in een Zelda thema, met diverse karakters en omgevingen uit diverse Zelda games. Verwacht echter geen Zelda gameplay, want in Hyrule Warriors draait het gewoon om hakken, hakken en nog eens hakken.

The horde is coming

In basis speel je elk level op een map met diverse vijanden en structuren. Aan jou de taak om stukken van de map te veroveren om verder te raken en om de aanval van de monsters af te slaan. Deze kunnen op hun beurt ook weer delen van de map terug veroveren. Je zult dus goed moeten opletten (en wisselen tussen karakters) waar jij het hardst nodig bent op het slagveld. Meer dan eens liet ik mijzelf afleiden door een wat groter ogend monster en lag daar zwaar mijn focus op. Dat dit monster wat doelloos rond rende boeide me niks. Hakken!!! Murder, death, kill!!!

Helaas kon door mijn verkeerd geplaatste focus de vijand met kleine hordes monsters zo snel enkele delen van de map terug veroveren waardoor ik in het nadeel kwam. Het is dus flink opletten en strategisch nadenken, ondanks dat het in eerste oog op slag een simpele hack/slash game lijkt. Gelukkig blijven de controls redelijk simpel, wat dan wel weer fijn is.

Powered by WPeMatico