Nintendo Labo is zo’n game die bijna alleen maar van Nintendo zou kunnen komen. Wie anders bedenkt er een game voor hun console die voornamelijk bestaat uit het vouwen van karton en het fysiek spelen met datzelfde karton? Eerlijk is eerlijk, niemand anders heeft ook een console die zou kunnen wat Nintendo met Labo doet. De Switch is niet alleen populair, het is ook een console die in stukken te breken is en doordat de kleine Joy-Con controllers een hele geavanceerde manier van trillen en andere technische foefjes in zich hebben kun je daar hele leuke dingen mee bedenken.

En heel leuk, dat is Nintendo Labo. De meeste mensen (ik incluis) gingen er van uit dat het vooral interessant zou zijn voor kleinere kinderen en dat je er als volwassene niet zo veel uit zou halen. Na het volmaken van een hele doos aan karton (de Variety Kit om precies te zijn) heb ik gebouwd, gespeeld en geleerd – en dat zonder ook maar één kind in de buurt.

Powered by WPeMatico