Mocht je denken dat de wereld van de hardloopschoenen voornamelijk innoveert op gebied van kleurtjes, dan heb je het helemaal mis. De hardloopschoen van nu is technischer dan ooit. En het geheim zit ‘m in de zool. De laatste jaren duiken producenten van hardloopschoenen vol in op het maken van zolen die hardlopers via de afzet meer kracht geven. En zo ook Adidas, die dat al een tijdje doet met de Boost-lijn. Nu komt Adidas met een schoen die je in iedere stap nóg meer energie geeft – met de meeste boost tot nu toe: de Solar Boost. En dat is nu net precies wat je wilt je als hardloper. Want meer energie in iedere afzet betekent sneller en makkelijker van A naar B. Op papier kunnen PR’s dus gaan sneuvelen.

Solar Boost: geïnspireerd op de zon

De naam Solar Boost komt natuurlijk ook niet helemaal uit de lucht vallen. Uit onderzoek van Runner’s World blijkt dan hardlopers het liefst rennen rijden de zonsopkomst of zonsondergang., omdat je van de zon nu eenmaal energie krijgt. En dat vond Adidas een mooie link naar hun nieuwe schoen, die ook een extra boost geeft.

De Solar Boost is ook nog eens een extreem lichte schoen die weer 15 gram lichter is dan voorganger Energy Boost. Dan zul je denken “15 gram, dat verschil voel je niet” maar in de wereld van het hardlopen betekent iedere gram die je minder mee hoeft te nemen = sneller bij de eindstreep.

adidas-solar-boost-heren-dames
De Adidas Solar Boost in de uitvoeringen voor heren (links) en dames (rechts

Powered by WPeMatico