De toekomst ziet er goed uit voor Pokémon-fans. Er komt dit jaar, op 16 november, een nieuwe Pokémon-game voor de Nintendo Switch. Geheel traditie getrouw zullen er weer twee versies zijn: Pokémon Let’s Go Pikachu, en Pokémon Let’s Go Eevee.

De namen verraden het al: er is door de ontwikkelaars gekeken naar wat Pokémon Go (gemaakt door een ander bedrijf) allemaal teweeg heeft gebracht. En dat is terug te zien in de manier waarop je Pokémon doet vangen in Let’s Go. De gevechten zijn vervangen door het gooien van een pokébal, wat er vrijwel hetzelfde uitziet als hoe het in Pokémon Go werkt, alleen maak je hier een gooi-beweging met een van de Joycon. De gevechten met andere trainers lijken wel nog de vertrouwde turn-based gevechten te zijn.

Er komt ook een speciale accessoire, de Poké Ball Plus, wat een soort joycon in de vorm van een pokébal moet zijn, voor extra realisme als je een pokémon wil vangen. De game draait weer om de eerste generatie pokémon, en zullen Pikachu en Eevee een centrale rol spelen. Daarnaast kun je ook pokémon overzetten van Let’s Go op de Switch naar Pokémon Go op je mobiel, en andersom. Pokémon Let’s Go komt op 16 november uit op de Nintendo Switch.

Powered by WPeMatico