De GDPR heeft niet alleen voor een hoop mails gezorgd, het maakt ook bedrijven kwetsbaar die zich niet aan de regels houden. Twitter is er daar één van, want volgens de GDPR mag je pas een profiel hebben op social media als je 13 bent. Dat matcht an sich prima met de eisen van Twitter zelf. Probleem: Twitter heeft nooit een geboortedatum gevraagd aan gebruikers bij het opzetten van een account en dus was het prima mogelijk om te jong een Twitter-account op te zetten.

Je kunt op Twitter wel vrijwillig je geboortedatum instellen en dat hebben sommige gebruikers ook gedaan, nadat ze vermoedelijk al lang vergeten waren dat ze ooit te jong een account hebben aangemaakt. Om nu toch helemaal volgens de letter van de GDPR zaken te doen heeft Twitter zonder enige waarschuwing alle gebruikers die zichzelf blootgegeven hebben geblokkeerd, zonder goede mogelijkheid om het account weer te activeren.

Powered by WPeMatico