“Alexa, shoot that guy in the head.” Het is vast geen mogelijkheid die we gaan krijgen, maar volgens verschillende bronnen is Microsoft wel bezig om naast de (beperkte) ondersteuning voor hun eigen Cortana ook Alexa en Google Home te gaan ondersteunen met de Xbox One, te zien aan updates in het dashboard van de console waar Windows Central een screenshot van wist te bemachtigen.

De gameconsole had in eerste instantie al een prima ondersteuning voor stemcommando’s met de Kinect, maar dat stukje hardware werd niet gewaardeerd en ook weinig gebruikt door gamers, dus die werd al snel uit het pakket gesloopt. De functionaliteit was (voor wie zich niet schaamde om het te gebruiken) wel handig en met de ondersteuning voor andere slimme assistenten krijg je zo die functionaliteit toch weer (terug).

xbox-digital-assistants-alexa-google
Beeld: Windows Central

Powered by WPeMatico