In Italië gaat het vaak om emotie, trots en schoonheid. En wanneer ze praten over iets wat deze drie ingrediënten in zich heeft, spat de passie ervan af. Vraag je dus aan een Italiaan wat hij vindt van een Alfa Romeo Stelvio dan kun je je borst natmaken. Waarschijnlijk krijg je alle denkbare superlatieven te horen die je maar kunt bedenken. Over het merk, de emotie, de historie, de eerste SUV, de kleur rood en hoe mooi zij de Stelvio vinden. Kom sowieso niet aan Alfa Romeo, want ze zijn in staat je ter plekke te kielhalen.

Eigenlijk voel ik mezelf dus een beetje als die Italianen. Want eenmaal zittend in de Stelvio gaat ook bij mij het Alfa Romeo bloed weer koken. Daarbij ben ik ook nog eens een liefhebber van alles wat SUV of MPV heet. Combineer je die twee, dan weet je nu al dat alles hieronder een kleur heeft. En terecht, want de Alfa Romeo Stelvio is geen gewone SUV. Het is ten eerste een Alfa Romeo, wat betekent dat het met de performance allemaal leuker en spannender is.

Gewone auto’s voor gewone mensen passen niet bij de lange historie van het merk. La Meccanica delle Emozioni, noemen ze dat. Meer vermogen, meer geluid, directer, voelbaar en met een neus die je het liefst thuis ook nog eens aan de muur zou willen hangen.

Alfa_Romeo_Stelvio_NL (9)

Powered by WPeMatico