Apple zal deze week op de WWDC nieuwe functies tonen die het mogelijk maakt voor twee iPhone-gebruikers om samen in augmented reality (AR) dingen te kunnen zien, zonder allerlei persoonlijke data naar de Apple-servers te sturen. Dat zegt Reuters. AR werd ook al met veel succes gebruikt in apps als Pokémon Go en in industriële toepassingen. Zowel Apple als Google zijn flink aan de weg aan het timmeren om AR in de handen van mensen te krijgen, maar Apple heeft voor een andere opzet gekozen dan Google.

Omdat Apple privacy toch iets hoger in het vaandel heeft staan dan de grote G werkt het systeem dat in Cupertino is bedacht van telefoon tot telefoon, zonder meer data dan strikt nodig naar Apple-servers te sturen. Google’s AR-oplossing heet Cloud Anchors, scant de omgeving van gebruikers en zet al die data in de cloud. Dat is precies wat Apple wil voorkomen met hun peer-to-peer systeem, al moet er bij gezegd worden dat Google zegt dat de opgeslagen data na zeven dagen wordt verwijderd.

Powered by WPeMatico