Asus kondigde vandaag naast de nieuwe Strix laptops op Computex 2018 ook de ROG Phone aan. Dat is een smartphone die helemaal op gamers lijkt gericht door alle accessoires die Asus er bij kan leveren. De telefoon heeft een scherm dat op 90 Hz draait, wat betekent dat er 90 keer per seconde een nieuw beeldje wordt getoond en dat zorgt voor mooiere animaties op het 2160×1080 OLED scherm van 6 inch. Ook zit er naast 8 GB aan geheugen een speciale Snapdragon 2,96 Ghz processor in die moet zorgen dat al je mobiele games fantastisch draaien.

Die processor is niet alleen snel, hij is ook nog overgeklokt, waardoor hij apart gekoeld moet worden. Dat doet Asus door een proces dat ze vapor cooling noemen. Er is zelfs een aparte ventilator beschikbaar die er voor kan zorgen dat je nog net iets meer power er uit kunt halen door in de speciale ‘X’-modus te gaan. Het gekke: er is geen enkele game op de Android-markt die dat soort power nodig heeft, dus waarom dit allemaal is bedacht is een beetje onduidelijk.

Powered by WPeMatico