Ja hoor, dat kan er ook nog wel bij. Facebook heeft nog meer gebruikersdata afgegeven zonder onze toestemming, zo blijkt uit onderzoek van de NYT. Deze keer gaat het om een zestigtal telefoon- en tabletfabrikanten waaronder Samsung, Apple, Amazon en Blackberry. Die hadden speciale overeenkomsten met Facebook die hen toegang gaven tot gebruikersdata zonder om toestemming te vragen. Na het Cambridge Analytica-schandaal gaf Facebook aan dat de veranderingen die ze in 2014 doorgevoerd hadden zouden voorkomen dat dit nog een keer zou kunnen gebeuren, maar nu blijkt dat de overeenkomsten met de hardwaremakers uitgesloten zijn van die veranderingen.

De partnerschappen worden op dit moment langzaam tot een einde gebracht, maar tot dan is het nog steeds mogelijk via verschillende platformen om data van vrienden en vrienden van vrienden binnen te halen. Die partnerschappen maakten de integratie tussen Facebook en de platformen waar de smartphones op draaiden mogelijk en konden mensen in de begindagen van de smartphone een Facebook-achtige ervaring geven, ook als de toestellen geen Facebook app hadden of konden draaien.

Powered by WPeMatico