Het klinkt misschien vreselijk eng: een zwevende robot-slang. In Japan zien ze dat echter anders, want daar hebben mensen van de Tohoku Universiteit en het National Institute of Technology een slang gemaakt die niet is bedoeld om mensen de stuipen op het lijf te jagen, maar die branden moet gaan blussen. Het is bedoeld als een alternatief voor brandweermannen die een brandend gebouw in moeten om verder te kunnen blussen dan recht door een opening heen. De robot kan gericht blussen, zonder dat iemand gevaar loopt.

De DragonFireFighter maakt slim gebruik van hetzelfde principe dat Flyboards gebruiken om in de lucht te blijven. Het water spuit er aan de onderkant gecontroleerd uit en zo blijft de vliegende slang in de lucht hangen. Dat is al ideaal: zo is de slang niet gebonden aan de vloer, waar dingen in de weg kunnen staan en wordt er automatisch al een hoop water in de ruimte gespoten. Dat is op zich natuurlijk niet genoeg, dus heeft de robot ook nog twee aparte stralen op de ‘kop’ zitten die gericht kunnen worden op specifieke vuurhaarden, zoals je in de video kunt zien.

Powered by WPeMatico