Ipsos heeft een anoniem en onafhankelijk onderzoek gehouden onder professionele chauffeurs in Amsterdam die de Uber-app gebruiken. Daaruit blijkt dat de overgrote meerderheid van de chauffeurs met Uber rijdt vanwege de flexibiliteit die de app biedt en de controle die ze hebben over wanneer ze de weg op gaan. En op de vraag of zij liever zelfstandig werken of in loondienst van Uber, geeft bijna 9 op de 10 chauffeurs aan liever zelfstandig te werken.

De resultaten

  • 93% zegt controle te hebben over wanneer ze rijden. Slechts 3% is het daar niet mee eens. Maar liefst 93% is het eens dat dat de flexibiliteit die de Uber app biedt, reden is geweest om aan te melden.
  • Op de vraag of chauffeurs liever zelfstandig opereren of als werknemer van Uber gezien en behandeld willen worden, zegt 88% van de chauffeurs dat zij liever als zelfstandig ondernemer opereren.
  • Bijna tweederde (64%) van de chauffeurs vindt dat Uber de afgelopen 12 maanden zaken voor chauffeurs heeft verbeterd. De meest populaire functies die het bedrijf in de afgelopen periode heeft geïntroduceerd zijn: fooi via de app (92% positief) en lange rit notificatie (92% positief) gevolgd door de vergoeding voor wachttijd (82% positief).

Infographic

Een aantal resultaten zijn ook verwerkt in onderstaande infographic.

Infographic onderzoek Uber chauffeurs Nederland

Powered by WPeMatico