Instagram is schijnbaar bezig met een nieuwe mogelijkheid die de dienst danig zou kunnen veranderen. Volgens de WSJ zou het namelijk klaar staan om een nieuwe feature uit te rollen die gebruikers hele lange video’s laat posten. De maximumlengte op dit moment is 60 seconden, maar dat zou eventueel opgerekt kunnen gaan worden naar een vol uur! Instagram is op dit moment in overleg met contentmakers en uitgevers over hoe langere video vorm gaat krijgen in de app, dus het plan staat nog lang niet in steen gegrift en je moet het nu nog als gerucht zien.

Die lengte van een uur lijkt ook wel een hele grote stap om te maken voor een service die het tot nu toe juist van de hapklare video’s moest hebben. Instagram is geen YouTube, maar voor heel veel content zou het dat met de groei van de videolengte wel kunnen worden. Zelfs als de plannen teruggeschroefd worden naar bijvoorbeeld een kwartier of een half uur verandert dat de mogelijkheden van Instagram fundamenteel. De kans dat er een verandering gaat komen is dus wel levensgroot.

Reserve YouTube

Veel contentmakers zouden prima elke dag een segment van een kwartiertje kunnen vullen, net zoals ze nu op YouTube doen, maar dan verandert de basis van waar Instagram voor bedoeld is natuurlijk ook wel heel erg. Nu is het geen echt geheim dat Facebook update met update bezig is met het aanpassen van Instagram totdat het Facebook light is voor de generatie die Facebook heeft laten vallen, maar toch.

Als de video’s echt een stuk langer mogen worden gaat Insta dus ook achter YouTube aan voor dagelijkse content, hoewel het algoritme dan wel perfect moet gaan werken. Als je er vol voor gaat op Instagram en niemand ziet je video’s langskomen schiet het natuurlijk ook niet op.

[Afbeeldingen © Aldarinho – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico