Na de introductie van de nieuwe Peugeot 508 Berline of hatchback (de vijfdeurs-versie) was het aftellen naar het logische vervolg, de Peugeot 508 SW. Peugeot noemt hem de break, in de volksmond een stationwagen. Bij het zien van het design vraag je jezelf af, wie zou er eerder zijn ontworpen, de berline of toch deze break. Hij is even stijlvol als de 508, meet 5.78 en dat is fors en heeft een prachtig achterwerk. De wagen wordt officieel pas gepresenteerd op de Mondial de Paris 2018 waarna hij vanaf januari 2019 op de Europese markt zal verschijnen.

Gezien de populariteit van stationwagens in het D-segment (één van de drie verkochte auto’s is een break) is de 508 SW misschien nog wel belangrijker voor Peugeot in de markt als de Berline.

PEUGEOT_508SW_1
Lange slanke lijnen geven de 508 SW een sportieve look

Powered by WPeMatico