iOS 12 is in aantocht en dat betekent natuurlijk weer een aantal veranderingen. Apple kondigde al een heel aantal aanpassingen aan tijdens de WWDC 2018. Wel kwam de nuance dat er niet echt compleet nieuwe en verrassende features zijn. Het groeperen van notificaties, memoji’s en uitbreiding van Siri zijn enkele voorbeelden. Tel hierbij op dat de apps sneller gaan opstarten en het toetsenbord niet meer hapert, en een waardige iOS 12 is geboren.

Maar er was tijdens de WWDC 2018 keynote niet genoeg tijd om alle features uitvoerig te bespreken. Gelukkig is Apple zo vriendelijk om de overige aanpassingen in iOS 12 ook kenbaar te maken. Wat zijn hiervan de beste?

Sterke wachtwoorden

In iOS 12 worden gebruikers van apps aangezet tot het gebruiken van een sterk en uniek wachtwoord. Deze kun je opslaan in iCloud Keychain, waardoor je hier makkelijk toegang tot hebt vanaf al je Apple devices. Dit werkt al in Safari maar Apple rolt het nu uit voor alle apps die je op je iPhone gebruikt.

Maar Apple pakt flink uit op gebied van wachtwoordgebruik. Zo zal iOS 12 ook berichten herkennen die een twee-staps-verificatiecode bevatten als jij probeert ergens in te loggen. Die zal vervolgens automatisch ingevuld worden zodat jij niet tussen apps hoeft te switchen. iOS 12 zal daarnaast ook wachtwoorden van password manager apps als 1Password kunnen weergeven door een nieuwe Password Manager API.

Aanvullend zal iOS 12 ook een melding geven als je bij verschillende apps hetzelfde wachtwoord gebruikt. Safety first, toch?

Powered by WPeMatico