Mobiele printers die een huis kunnen printen bestonden natuurlijk al, maar in Eindhoven werd vorige week aangekondigd dat er een primeur kwam in de nieuwe buurt Meerhoven: de eerste met beton geprinte en volledig bewoonbare huizen ter wereld. Project Milestone heet de samenwerking van de gemeente, de TUe en een aantal bouwbedrijven.

Er gaan vijf huizen geprint worden, maar interessant genoeg worden ze één voor één gebouwd. Zo kunnen de lessen die geleerd worden bij elk huis gebruikt worden om het volgende nog beter te maken. Het eerste huis wordt op een andere locatie geprint en is alleen gelijkvloers: de tweede wordt op lokatie geprint en krijgt twee woonlagen. Zo gaat het verder, en het vijfde en laatste huis zou helemaal geprint moeten worden, inclusief de leidingen.

milestone-1

Powered by WPeMatico