Augmented reality is overal terug te zien en kent veel toepassingen. Een laag creëren bovenop de werkelijkheid, dat is de de kern van augmented reality. Apple is hier bijvoorbeeld flink mee aan de slag gegaan. Met apple’s iOS 11 ARkit kun je bijvoorbeeld virtuele meubels in je huis plaatsen of voorwerpen meten met een virtuele meetlat. Piloten gebruiken Augmented reality al geruime tijd, om uit het raam te kunnen kijken en tegelijkertijd een display te zien op het raam.

Aira komt nu met een bijzondere toepassing. De service Aira bestaat uit smart glasses, een app en een netwerk van assistenten. De bril is voorzien van een camera. Via de app kan de hulp ingeschakeld worden van een assistent, bij allerlei verschillende taken. De assistent ziet dan de omgeving van de slechtziende en kan deze via oortjes begeleiden of aanwijzingen geven. Deze service biedt een opstap naar meer onafhankelijkheid voor slechtzienden of blinden. Daarnaast speelt ook een vergroot veiligheidsgevoel mee. Het idee dat er altijd een assistent beschikbaar is om begeleiding te geven, kan deze mensen met een geruster gevoel over straat laten lopen.

Powered by WPeMatico