Cocktails maken is een kunst – voor mensen tenminste. Robots hebben het iets makkelijker, want die hebben een precieze lijst van alle cocktails in hun hoofd, weten precies hoe veel er van elk ingrediënt in moet en kunnen met precisie mixen. Makr Shakr is een Italiaans bedrijf dat zich al sinds 2014 toelegt op het maken van cocktails door robots en met hun nieuwste model – ‘Nino’ genoemd – hebben ze niet alleen de technische kant opgelost, maar is er ook een design dat je bijna overal kunt neerzetten.

Er zijn inmiddels al meer dan een miljoen cocktails ingeschonken door eerdere robots van het bedrijf, maar tot nu toe was dat op vaste installaties op cruiseschepen zoals de Harmony of the Seas. Daar doen de Bionic Bars zoals ze genoemd worden goede zaken, met de twee robotarmen die onder de verlichte flessen drank hun ding doen. Het is geen Tom Cruise (dat grapje is verplicht als je over cocktails praat, sorry), maar het is best indrukwekkend.

makr-shakr-1-schip

Powered by WPeMatico