Ikea is steeds meer bezig met smart home-apparaten en na hun slimme lampen en de al eerder aangekondigde draagbare speakers kondigde het meubelbedrijf vandaag op een eigen evenement een nieuwe serie speakers aan. De Symfonisk-lijn is gemaakt in samenwerking met speakerfabrikant Sonos. Dat betekent niet alleen dat de kwaliteit van de speakers vermoedelijk meer dan aardig zal zijn, maar ook dat de speakers samenwerken met het Sonos systeem voor draadloos streamen.

Dat is slim, want net zoals de samenwerking met Philips en Hue voor de slimme lampen enorm helpt zal ook deze samenwerking voor mensen met een al bestaande Sonos setup een reden kunnen zijn om er ook nog een speakertje van Ikea bij te doen. Er komen verschillende versies van de speakers, waaronder eentje die je kunt integreren in andere meubels van Ikea zoals keukenkastjes. Je zou ook een speaker aan de muur hangen en ‘m gebruiken als wandplank, zo zegt Ikea.

IKEA-Sonos-Prototypes-1440x1263
Een aantal van de prototypes die Ikea en Sonos hebben laten zien.

Powered by WPeMatico