Het tweede seizoen van de succesvolle Netflix Original 13 Reasons Why is inmiddels al weer een aantal weken beschikbaar maar heeft in korte tijd toch weer voor veel ophef gezorgd. Dat was overigens ook al het geval voordat het tweede deel van de serie beschikbaar was. De timing zou toen wat ongelukkig zijn in verband met de examenperiode op veel scholen, en omdat de serie populair is bij veel tieners.

Maar na het zien van alle afleveringen eist de Amerikaanse belangengroep Parents Television Council nu dat Netflix de serie offline haalt. Ze kamen dan ook met een officiële waarschuwing naar buiten. Daarin geven ze aan dat de inhoud en thematische elementen van het tweede seizoen nog erger zijn dan ze hadden verwacht.

De groep windt zich vooral op over de laatste aflevering en dan met name wat Tyler overkomt. In het statement geven ze aan: “We hadden eigenlijk 13 redenen willen zien die hoop en verlossing bieden na de zelfmoord van Hannah.” Aldus de Parents Television Council.

Bryce

Ook acteur Justin Prentice, die de rol van Bryce in de serie heeft, laat wat horen over alle ophef. “Ik begrijp alle ophef, maar we willen laten zien hoe het er echt aan toe kan gaan op school. Dit is een probleem dat dagelijks en overal voorkomt, met name onder tieners. Het is goed dat er zoveel ophef over is, dat betekent dat mensen er mee bezig zijn.”

Seizoen 3 in 2019

Via onderstaande teaser heeft Netflix bekendgemaakt dat er in 2019 een derde seizoen zal verschijnen van de spraakmakende serie 13 Reasons Why. Waar het derde seizoen over zal gaan is nog niet duidelijk. Mogelijk pakken de schrijvers het op bij het laatste shot van seizoen 2, het moment dat Tyler er door Clay van werd weerhouden om al schietend zijn frustratie en kwaadheid te uitten.

Powered by WPeMatico