Volvo introduceert In Barcelona de Volvo V60, de estate die zij zelf omschrijven als de ultieme gezinsauto. De auto werd voor de eerste keer geheel in stijl onthuld op een oprit van een gezinswoning in Stockholm. Nu ligt tegenwoordig de lat wel een stukje hoger om zo’n titel te verdienen en zou je eigenlijk de kids op de achterbank aan het woord moeten laten. Wat vinden zij eigenlijk van deze auto, hebben ze internet op de achterbank, zitten er genoeg usb-aansluitingen voor hun gear (ook handig voor volwassenen), een panoramisch dak en ga zo nog maar even door.

Maar om echt de titel te verdienen, moet de gezinsauto van vandaag ruim en veilig zijn en is het ook wel zo handig als er een overdosis aan ruimte beschikbaar is. De vaders en de moeders kijken dan nog met een schuin oog naar een gunstig leasetarief. Als je dat allemaal kunt afstrepen, mag je terecht een gooi doen naar de gezinsauto van het jaar.

De vraag is dus of Volvo terecht de nieuwe V60 de ultieme gezinsauto mag noemen. Een andere aanvliegroute om eens naar een auto te kijken. Net als z’n grote broer de V90, oogt deze V60 als een zeer grote estate. Door de voor Volvo typische en herkenbare carrosserielijnen lijkt hij groter dan groot. Dit is in alle opzichten wel een grote stationwagen, de goedkopere omschrijving voor een estate.

Die ruimte vind je inderdaad vanbinnen terug, want de beenruimte mag er zowel voor- als achterin wezen. Vanbinnen voel je wat je vanbuiten ziet. Nu zijn tegenwoordig de gezinnen niet meer zo boventallig als vroeger, maar zelfs met 3 kids op de achterbank hebben ze in deze Volvo V60 plenty ruimte. De nieuwe V60 lijkt in alles z’n voorganger te willen verslaan. Dat betekent zowel voor- als achterin meer beenruimte en meer bagageruimte (nu 529 liter was 430 liter). De wielbasis is zelfs 56 millimeter langer dan die van de laatste generatie Volvo V70.

228885_New_Volvo_T6_Inscription_Pebble_Grey

Powered by WPeMatico