Facebook gaat de strijd aan met streamingdienst Twitch.tv en YouTube om kijkers te trekken voor game-streamers die hun live gameplay delen met fans en geïnteresseerden. Daarvoor hebben ze de fb.gg hub gelanceerd, die het makkelijker moet maken om gaming content te vinden voor Facebook-gebruikers. De hub zit in het Facebook-stramien, maar je ziet daar alleen de games en streamers die je volgt in de linkerbalk staan.

Je kunt op elk moment kijken op de startpagina, waar de top streams en games worden uitgelicht die nu live zijn en natuurlijk kun je ook per game zoeken op livestreams. Op dit moment ziet het er niet anders uit dan de startpagina van Twitch, met games als Fortnite, GTA V, Overwatch, PUBG en FIFA 18 die bovenaan staan. Je krijgt ook een overzicht van waar je Facebook-vrienden naar hebben zitten kijken, zodat je als groep makkelijk samen bij kunt blijven.

fb-gg-fortnite

Powered by WPeMatico