Google kwam vorige week negatief in het daglicht toen bleek dat er intern gelogen was over de drone-deal die het bedrijf met het Amerikaanse Pentagon had afgesloten over het integreren van beeldherkenning via kunstmatige intelligentie in drones. Niet alleen bleek de deal beduidend lucratiever te zijn als was gezegd, er was ook geen volledige duidelijkheid gegeven over de vorm en lengte van de samenwerking.

Google-medewerkers kwamen massaal in opstand en sommigen zijn zelfs vertrokken bij het bedrijf, dus er moest iets gebeuren om dat negatieve sentiment te stoppen. Dat is nu gebeurd, want moederbedrijf Alphabet heeft gisteravond via een blogpost van CEO Sundar Pichai beloofd om het gebruik van AI niet meer toe te staan voor wapenprojecten.

We zien in dat er bij impactvolle technologie zoals AI belangrijke vragen gesteld moeten worden over het gebruik er van. Hoe AI wordt gebruikt heeft een lange-termijn impact op de maatschappij en als leider in het veld voelen we ons verantwoordelijk om het goed te doen.

– Sundar Pichai, CEO Google

Powered by WPeMatico