De vakantie periode staat voor de deur. Iedereen zonder kinderen, of met kinderen die nog niet naar school gaan, kunnen nog genieten van een heerlijke vakantie buiten het hoofdseizoen. De rest zit redelijk vast aan de schoolvakantie van de kinderen en/of de bouwvak. Laatstgenoemde gaat in zuiden van Nederland op 23 juli van start. Een week later volgt midden Nederland en weer een week later iedereen in het Noorden. Heb je al een vakantie geboekt, of ben je nog plannen aan het maken? Het is altijd verstandig om alles weer even goed te checken. Zijn de paspoorten nog niet verlopen, en loopt de reisverzekering nog wel gewoon door. Een ander belangrijk puntje is even het mobiele datagebruik checken en tijdens je vakantie in de gaten te houden.

Ik ga op reis en ..

Ik ga op reis en ik neem mee: al mijn MB’s en minuten. Of je nu lekker in eigen land op de camping gaat staan in Zeeland, of met de camper de grens over trekt voor het maken van een mooie roadtrip door Europa. Het maakt allemaal niet uit. Je kan gewoon volop internetten met je vertrouwde abonnement. Dat geldt ook voor je minuten en sms’jes. Zelfs met Sim only. Iets dat natuurlijk alles heeft te maken met de regel- en wetgeving die vorig jaar is aangepast.

Dat gaat overigens wel alleen binnen de EU. Vlieg je naar Amerika, Australië, Azië of Afrika, dan is het wel nog wel goed opletten geblazen. Buiten de EU betaal je namelijk altijd per MB, minuut of sms. Iets dat dan snel op kan lopen. Ga je dus buiten de EU op vakantie, controleer dan even bij je provider hoe het dan zit. Moet je er een apart pakket voor afsluiten, of zal je op zoek moeten naar WiFi-hotspots.

Binnen de EU

Maar blijf je binnen de EU kan je helemaal los gaan. Wat veel mensen niet weten, is dat wanneer je lekker in eigen land blijft of toch die roadtrip door Europa gaat maken, je gebruik kan blijven maken van uitzending gemist. Zo hoef jij je lievelingsprogramma ook tijdens een welverdiende vakantie niet te missen. Buitenshuis tv kijken stopt namelijk al lang niet meer in de achtertuin, want je kunt online tv kijken binnen heel Europa! Moet je wel weer even de MB’s in de gaten houden, tenzij je een onbeperkte bundel hebt. Want met online video of Netflix streamen gaan de MB’s er wat harder doorheen 😉

[Afbeelding © Monet – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico