Op het Automotive News Europe Congress in Turijn zei Waymo’s CEO John Krafcik dat het bedrijf graag de Europese markt zou gaan bekijken om een soortgelijke zelfrijdende taxiservice op te zetten als ze in de VS aan het doen zijn. Daar gaat het heel hard, met meer dan tien miljoen kilometers op de klok en een nieuwe lichting van 60.000 nieuwe auto’s op weg. Europa is volgens Krafcik rijp voor experimentatie en hij gaf aan dat het vermoedelijk in samenwerking zou gaan zijn met een lokale speler, zo zegt Reuters. Dat omdat het merk Waymo in de VS heel bekend is, maar binnen Europa lang niet zo veel cachet zou hebben als een lokale naam.

Er zijn al medewerkers van Waymo actief binnen Europa om te kijken in hoeverre de lokale regels het testen van zelfrijdende auto’s zouden kunnen beïnvloeden. Als je naar het hele pakket kijkt zouden we een goede testmarkt kunnen zijn, zo blijkt ook uit onderzoek van KPMG. Nederland is wereldwijd één van de meest geschikte markten voor zelfrijdende auto’s, als je kijkt naar overheidsbeleid, wetgeving, de kwaliteit van de infrastructuur, de mate waarin nieuwe technologieën in de maatschappij aanwezig zijn en de acceptatie hiervan door de consument.

We hebben voor het eerst Waymo-technologie meegebracht naar Italië en een auto op autonoom niveau 4 laten rijden, zonder mensen achter het stuur en zonder vangnet. Het was geweldig.

– Waymo CEO John Krafcik

Powered by WPeMatico