One Piece. Misschien ken je het, maar persoonlijk had ik nog nooit van deze game (of zelfs de serie) gehoord, wat niet heel gek is gezien ik niet de grootste manga/anime fan ben. Toch zag de game er wel grappig uit van wat ik op voorhand gezien had en nadat ik net klaar was met Hyrule Warriors kon ik deze game er natuurlijk mooi naast leggen en vergelijken.

Zoals ik dus al aan gaf is One Piece: Pirate Warriors 3 Deluxe Edition een soortgelijke game als Hyrule Warriors, en in basis dus een soort kloon van Dynasty Warriors. Een volgende vergelijking is dat het ook hier weer geen nieuwe game betreft maar wederom een remake waar je wel alle 40 stuks DLC meegeleverd krijgt. 40 stuks??? Say what?? Wat onderzoek laat dan snel weten dat dit echter veelal om extra kledingstukken gaat(wat vooral tof is voor de echte fans denk ik) en “maar” 8 echt nieuwe levels om te spelen.

Landjepik met piraten

Maar het ging even om de vergelijkingen, want ook in One Piece draait het er in principe gewoon om dat je het level/de map dient te veroveren door delen van de map in te nemen, bazen te verslaan en daarna weer snel jouw gebieden te verdedigen. Wel is het echt een hele andere belevenis dan bij Hyrule Warriors. Waar de laatstgenoemde zichzelf toch wel serieus neemt in mijn ogen, is One Piece meer speels opgebouwd wat zeer te merken is aan de karakters en hun krachten/aanvallen.

Wat One Piece zo anders maakt dan Hyrule warriors is voor mij voornamelijk de manier waarop de gebeurtenissen verteld worden. Het komt voorbij in een soort stripplaatjes en in een echt zwaar over de top, maar toch zeer komische anime stijl. De karakters zelf zijn ook echt van leuk verzonnen tot absurd uitgedacht. De hoofdpersoon, Luffy, heeft bijvoorbeeld als kind een betoverd stuk fruit gegeten en is nu volledig van rubber. Op het moment dat hij dus gaat aanvallen vliegen zijn armen en benen letterlijk alle kanten op en kan hij bijzonder grappige aanvallen doen.

Verder wil Luffy graag beroemd worden als piraat en laat dit nou net kunnen door een verborgen schat te vinden, genaamd de One Piece, waar hij zichzelf mee tot Piratenkoning mag kronen. Uiteraard is Luffy niet de enige piraat die dit wil en ook niet de enige piraat die door betoverd fruit nieuwe krachten heeft gekregen. De toon voor het verhaal is met die waanzin dus gezet.

Powered by WPeMatico