Drie jaar geleden was Facebook nog het meest gebruikte social media kanaal onder Amerikaanse jongeren, volgens onderzoek van Pew Research Center. Nu vermaken jongeren zich niet zozeer meer op Facebook, maar op andere sociale platforms. Het toenemende gebruik van smartphones onder tieners zou hieraan bijdragen. Wat is er veranderd in de afgelopen paar jaar?

Facebook minder populair

Cijfers uit onderzoek van Pew Research Center, afgenomen onder ruim 1000 Amerikaanse tieners tussen de 13 en 17 jaar, laten zien dat Facebook lang niet meer het populairste online platform is onder Amerikaanse jongeren. Slechts de helft van de ondervraagde Amerikaanse jongeren gebruikt Facebook. Youtube, Instagram en Snapchat zijn nu de meest gebruikte online platforms. Wat opvallend is in het onderzoek, is dat jongeren uit families met een lager inkomen vaker Facebook gebruiken dan jongeren uit hoger inkomensgezinnen. Een andere uitkomst is dat meiden aangaven Snapchat het meest te gebruiken en jongens YouTube.

facebook-stories-desktop

Powered by WPeMatico