Square Enix is bekend geworden met Final Fantasy, maar als je nog vragen had over waar ze nu verwachten mee te scoren dan is de eerste video van de persconferentie op de E3 dit jaar wel duidelijk: Shadow of the Tomb Raider mag het spits afbijten. De demo overtuigde met nieuwe moves voor Lara. De stealth-gameplay lijkt licht uitgebreid met nieuwe mogelijkheden om je te ontdoen van de militairen die haar altijd in de weg lijken te zitten, maar over tombes wordt alleen nog maar gepraat in deze fase.

Het was echter niet de enige Westerse game in de presentatie: ook Just Cause 4 kwam net zoals Tomb Raider al langs bij Microsoft’s Xbox-presentatie. Hier werd er ingezoomd op nieuwe voertuigen die Rico kan gebruiken en er wordt ook veel gemaakt van de vernieuwde grappling hook die onze held kan gebruiken. Het wordt makkelijker om er mee te leren omgaan als je net komt kijken in het Just Cause universum, maar voor experts zijn er straks nog meer mogelijkheden voor acrobatiek, stunts en vooral totale vernietiging van de sandbox. Hopelijk is de nieuwe ‘best-in-class’ engine ook goed genoeg om te werken op consoles, in tegenstelling tot het vorige deel.

Powered by WPeMatico