Hopelijk heb je niet net een Apple-apparaat bij Leapp gekocht. De refurbished dealer in iPhones en Macbooks is namelijk failliet. Dat betekent dat de tweejarige garantie op alle producten is verdwenen. Erger nog: als je een iPhone hebt gekocht via provider Simpel, of een afspraak had om hem op te halen in één van de Leapp-winkels ga je je toestel gewoon niet krijgen, of ‘ie nou al betaald was of niet. Ook de vouchers die door Simpel werden uitgegeven zijn dus nu niks meer waard. Als je een toestel ter reparatie hebt liggen zal Leapp “in overleg met de curator een plan van aanpak maken om deze producten aan hun eigenaren terug te leveren”.

Balen dus. Als je een telefoon hebt besteld en betaald in de webshop krijg je het toestel wel nog, maar dat is het enige scenario waarin Leapp nog iets doet dat het moet doen. Volgens oprichter Rogier van Camp is de explosieve groei van het bedrijf de oorzaak van het faillissement. Niet helemaal waar natuurlijk, want het echte probleem was dat er steeds meer winkels geopend werden, terwijl er geen financier gevonden werd om de cashflow in stand te houden.

Cashflow low

Zoals dat altijd gaat was er bij het bedrijf een positieve verwachting over de financiering, maar zijn de verschillende partijen het niet eens kunnen worden. Er wordt nu gekeken naar een doorstart met de curator en er zijn natuurlijk genoeg partijen die het bedrijf wel willen hebben, waaronder vermoedelijk een aantal die het bedrijf hebben laten omkiepen. De formule is succesvol, er moet alleen meer geld tegenaan gegooid worden.

De winkels gaan in elk geval dichtblijven, want zo is er volgens de curator de meeste kans op een nieuw leven voor Leapp. Hopelijk komen de 200-plus medewerkers van Leapp die in de meer dan 25 winkels en webshop werkten ook goed terecht. Wanneer er meer nieuws komt over een eventuele doorstart is niet bekend.

[Afbeeldingen © Diego Cervo – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico