Aan de universiteit van Nottingham hebben ze iets voor elkaar gekregen wat in eerste instantie lijkt op een goed science fiction verhaal. Waar je normaal gesproken in de bioscoopzaal of op de bank een film kijkt waarvan de slotscène al lang en breed vastligt, kun je nu ook een film kijken die nog alle kanten op kan gaan.

De film ‘The Moment’ vormt zich naar de toestand van je brein. Dit zit zo. De activiteit in je brein wordt gemeten met EEG, middels een headset die het hoofd is bevestigd. Hiermee kan gekeken worden of je bijvoorbeeld slaapt, ontspannen bent of juist onrustig bent. Tijdens het kijken van de film worden er data verzameld over de activiteit in je hersenen. Op basis hiervan kan de film worden aangepast. De film gaat over een dystopie in de toekomst, waar de relatie tussen brein en computer als een gevaar wordt afgeschilderd.

The MOMENT Trailer 2018 from AlbinoMosquito on Vimeo.

Powered by WPeMatico