Porsche heeft eindelijk de naam onthuld van haar eerste elektrische auto. De auto, die eerder bekend stond als de Mission E, heet vanaf nu de Taycan. Dat betekent blijkbaar ‘springerig jong paard’ in een bepaald dialect. Het is nou geen fantastische naam voor een auto die misschien als pionier de geschiedenisboeken in gaat, maar goed, dat moet Porsche zelf weten.

Of die historie ook echt geschreven wordt is nog maar de vraag. De Taycan kan niet zo snel optrekken als een top-of-the-line Tesla, maar als je in 3,5 seconde naar de 100 kilometer per uur kunt trekken en binnen 12 seconden naar de 200 heb je best wel een snelle auto. De 600 pk (440 kW) motoren (ja, het zijn er twee) voor. Met al die snelheid zou je verwachten dat de actieradius er misschien onder lijdt, maar dat is niet zo: de Taycan haalt prima meer dan 500 kilometer op een volle batterij.

porsche-infographic

Powered by WPeMatico