Vandaag, op woensdag 13 juni, organiseren Nickelodeon en Jantje Beton voor het elfde jaar op rij nationaal de Buitenspeeldag. Het belang van buitenspelen en plezier staan voorop deze dag. Niet alleen scholen en ouders stimuleren de kinderen om lekker te gaan ravotten in de achtertuin of op het speelplein. Ook Viacom-kinderzenders Nickelodeon Nick Jr. zien het belang van buitenspelen in en gaan vandaag van 13:00 uur tot 17:00 uur op zwart.

Activiteiten

Lokaal zullen er vandaag verschillende activiteiten voor kinderen plaatsvinden. In Amsterdam Noord is ’s middags de hoofdactiviteit op het NDSM-werf, georganiseerd door Nickelodeon en Stichting NDSM. De hele middag kunnen kinderen daar meedoen aan spellen en activiteiten, waaronder bootcamp en voetbal. Verder zijn er onder andere activiteiten van de Reddingsbrigade, Veilig Verkeer Nederland en Regal Academy. Voor kinderen is deze middag natuurlijk dolle pret. Limonade drinken van Cool Bear en op de foto met populaire Nickelodeon- karakters, zoals SpongeBob en Ninja Turtles. Nienke van Dijk, het gezicht van Nickelodeon, presenteert het podiumprogramma.

Buitenspelen is nodig

In deze digitale tijd is buitenspelen juist zo belangrijk. Urenlang achter een scherm zitten draagt niet bij aan de dagelijkse beweging voor kinderen. Een recent onderzoek van Jantje Beton toont aan dat 1 miljoen kinderen niet dagelijks buitenspelen. Naast dat het gezond is, is het ook gewoon heel leuk voor kinderen om buiten te zijn. Jantje Beton zet zich daarom in voor spelen door speelplekken te maken en activiteiten te organiseren, al 50 jaar.

Powered by WPeMatico