Filmmaker James Wan, regisseur van de succesvolle films The Conjuring en TheConjuring 2 verkent nu een andere donkere hoek van ditzelfde universum met TheNun. De film is geregiseerd door Corin Hardy (“The Hallow”), en dit nieuwe angstaanjagende verhaal wordt geproduceerd door Wan en door Peter Safran, die verantwoordelijk is voor de productie van de gehele Conjuring franchise.

Plot

Wanneer een jonge non in een klooster in Roemenië haar eigen leven neemt, worden er een priester met een onheilspellend verleden en een noviciaat op de drempel van haar laatste geloften door het Vaticaan gestuurd om dit te onderzoeken.

Samen onthullen ze het profane geheim van de orde en riskeren daarbij niet alleen hun leven, maar ook hun geloof en ziel. Ze confronteren een kwaadaardige kracht in the vorm van diezelfde demonische non die het publiek al eerder terroriseerde in “The Conjuring 2” waarbij de abdij een gruwelijk slagveld wordt tussen de levenden en de verdoemden.

Powered by WPeMatico