Het is al een tijdje duidelijk dat Samsung aan een opvouwbare telefoon werkt, want een topman heeft het letterlijk zo verteld tijdens een persconferentie. Nu blijkt echter dat we dat toestel misschien iets sneller mogen verwachten dan we tot nu toe dachten. De Korea Times zegt namelijk te weten dat de opvouwbare telefoon al eind november in productie zou gaan. Leveranciers van onderdelen hebben al opdracht gekregen om aan Samsung te gaan leveren vanaf die tijd, zodat het toestel volgend jaar op de markt zou kunnen komen.

Het toestel zou drie OLED-schermen hebben. Aan de buitenkant van het toestel zit dan een ‘gewoon’ scherm van 4,5 inch. Dat is vergelijkbaar met een iPhone 6 of Galaxy S5 qua grootte. Aan de binnenkant zitten dan twee schermen die eenmaal uitgeklapt een scherm van 7,3 inch (18,5 centimeter) zouden vormen. Ter vergelijking: een Galaxy S9+ is 6,2 inch, terwijl een iPhone X een 5,8 inch scherm heeft. Dat is dus heel groot, maar het voordeel is dat de telefoon dus ingeklapt beduidend minder plek inneemt. Een hele tijd geleden kwam Samsung al met een commercial voor een opvouwbare telefoon, zou het ongeveer zoiets zijn? Dan heb je een tablet in je telefoon zitten, wat heel handig kan zijn. Hopelijk ziet het eindresultaat er wel iets beter uit. En maken ze een andere commercial.

Powered by WPeMatico